Innehåller annonslänkar
Lån utan säkerhet:
# Lån utan säkerhet
Advisa Lån Utan Säkerhet MER INFO →

Blancolån

Blancolån är också ett lån utan säkerhet och om du funderar på att ta ett sådan är det viktigt att du känner till det. Vi försöker bygga en sajt där du får en bredare jämförelse än om du inte besökt sidan. Oavsett om du jämför lån här eller på någon annan sajt. Så om du inte visste det redan så är alltså blancolån och privatlån båda två lån utan säkerhet - bara olika namn på samma typ av lån. Det är tyvärr så att de allra flesta i Sverige inte vet om det här och dom riskerar därför få en mycket sämre jämförelse och där med förmodligen även en sämre ränta om dom har otur.

Så ska du ALLTID jämföra blancolån

När du ska hitta ett billigt blancolån och ska jämföra för att se vilken långivare eller bank som erbjuder det till dig så är det en viktig sak du bara måste veta. Det är att du alltid ska jämföra den räntan som heter effektiv ränta. För det är nämligen en ränta som är gjord för att man enklare ska kunna jämföra.

För om man säger att man har en ränta på 5% och så har man en uppläggningsavgift och en aviavgift så kan kostnaden på lånet springa iväg rejält och skulle man räkna ut procent då så överstiger det 5%. Då kan ett lån på 6% se dyrare ut i jämförelse med 5% men det kan vara billigare eftersom lånet med 6% kanske inte har några andra kostnader. Den effketiva räntan räknar ihop alla kostnader. Så du enkelt kan jämföra. Står det inte om banken eller långivaren menar den effketiva ränta så fråga!

22 Aug 2023